electric castle, laura dumitrescu, cristina alistar, revista zeppelin, upside down

Update time

iulie 10, 2015 by upsidedownro - Niciun comentariu

Mai ştiţi concursul Upcycling Challenge pe care l-am organizat împreună cu Revista Zeppelin şi Agenţia de branding, Storience?

Pe scurt, am lansat o provocare de upcycling creativilor de orice tip de a concepe un stand de prezentare a produselor noastre pentru festivalul Electric Castle, dar nu oricum, ci dăruind altor materiale uzate o nouă viață – evident, incredibilă!

Am primit multe propuneri faine, alegând-o, în final, pe cea mai potrivit stilului nostru – şi anume conceptul “15 minutes of fame” aparţinând arhitecţilor Laura Dumitrescu şi Cristina Alistar.

electric castle, laura dumitrescu, cristina alistar, revista zeppelin, upside down

Nu am pierdut timpul şi ne-am ocupat de implementarea standului, astfel încât la Electric Castle să vă putem arăta şi mai clar ce înseamnă upcycling.

Standul de prezentare are la bază o schelă metalică folosită, în mod uzual, pe şantierele de construcţii sau restaurări, prelată veche de camion, plasă de protecţe pentru şantier şi elemente de burlan având cuvintele „Upside Down” decupate pe lungimea lor.

Laura si Cristina descriu mai jos conceptul standului “15 minutes of fame”

“Prezenţă neîntreruptă şi indispensabilă în orice lucrare de construcţie, reabilitare sau amenajare, schela este o întruchipare a adaptabilităţii şi a proceselor de modificare a spaţiului. Castelul Banffy este o platformă pentru atelierele de construcţie, arhitectură şi reabilitare, dar şi gazdă pentru una dintre cele mai semnificative scene de muzică electronică din Romania, Electric Castle.

Schelele se impun ca punct comun între un festival de muzică şi un sit aflat în plin proces de restaurare.”

Mesajul transmis e de reconstrucţie a ideilor şi a modurilor de a vedea resursele din jur. Numeroasele nevoi ce pot interveni pe un şantier au conferit schelei, prin design, o mare adaptabilitate pentru a se acorda situaţiilor.

Dacă prezenţa acestora pe şantiere este un fapt banal, scoasă din contextul său obişnuit, schela devine o structură ale cărei caracteristici de design deosebite sunt puse în evidenţă. La finalul utilizării sale ca stand (cele „15 minute de glorie”), schela poate reveni la „normalitate”, fiind demontată şi reutilizată în cadrul altui proiect de construcţie, restaurare, amenajare etc.

Le mulţumim Vertigo Metal Design şi MART Creative Studio pentru ajutorul în transformarea schiţelor în realitate. Mai multe despre Laura şi Cristina – la sfarşitul articolului. Între timp, iată ce a ieşit.

3
2

6Cristina şi Laura au absolvit Facultatea de Arhitectura din cadrul UAUIM în anul 2013, cu lucrări de diplomă de conversie funcţională în zona industrială Filaret. Ele sunt parte din echipa de arhitectura ce a întocmit partea de strategie care a asigurat înscrierea proiectului bucureştean în concursul Solar Decathlon Europe 2014.

Cristina şi-a continuat studiile de master în Franţa şi activează ca arhitect stagiar în Rouen. Laura activează ca arhitect stagiar în Bucureşti.

 

.