a373a2e8-f84a-4628-af3a-2b82c78933e9

Un concept nou pentru protecția mediului: Upcycling

aprilie 9, 2015 by upsidedownro - Niciun comentariu

Eficiența conceptului de reciclare este mereu susținută de experți.

Mai nou, aparută și în România, o nouă metodă de reciclare ce nu consumă atât de multă energie, devine din ce în ce mai folosită. Se numește Upcycling. Se bazează pe reciclare, dar este, în același timp, o îmbunătățire a procesului.

Să faci upcycling înseamnă să iei un obiect sau material care și-a pierdut utilitatea, să îl adaptezi într-un mod inovativ și să îi dai o altă valoare. Spre deosebire de reciclare, ce presupune distrugerea structurii sau a compoziției materialelor și transformarea lor în materiale similare, prin Upcycling, acestea nu suferă modificări ale structurii, ci primesc noi forme, scopuri, o nouă funcționalitate și, nu în ultimul rând, unicitatea produsului upcycled.

Prin upcycling, are loc un transfer de caracteristici – materialelor recuperate și transformate în produse noi, li se acordă atenție și utilitate, iar, în același timp, produsele devin prietenoase cu mediul și reflectă valorile oamenilor care aleg să le folosească.

Mai mult de atât, când folosesc aceste materiale recuperate, designerii au libertatea creativă de a le combina și construi produse funcționale, dar, în același timp, “mind blowing”.

Tu cum faci upcycling?