robberfinal

Robber Wallet Concept

februarie 11, 2016 by upsidedownro - Niciun comentariu

Cu toții ne-am plâns măcar o dată în viață de faptul că banii se duc atât de repede imediat după ziua de salariu, în schimb niciodată nu ne-am gândit și care ar putea fi motivul din spatele acestor pierderi misterioase.

Printre mărunțișuri, bonuri din vara anului trecut și carduri, stă pitit până la lăsarea întunericului “Robber”, un individ perspicace ce face ca banii să dispară, și se află în spatele tuturor întrebărilor: „Oare ce am făcut cu banii?”, „Oare pe ce s-ar fi dus de data asta?”.

Privit dintr-o perspectivă ironică, portofelul este destinat tuturor oamenilor care recunosc că l-au găzduit pe Robber (mai ales) în perioada reducerilor, de sărbători, sau la ieșirile spontane în oraș, lăsându-l să-și strecoare nasul încă odată în salariul mult așteptat.

Statisticile arată că veniturile au crescut, că avem mult mai mult spațiu și mai multe lucruri decât acum 50 de ani. Cu toate acestea, spațiul extra și bunurile materiale pe care le adunăm nu sunt direct proporționale cu felul în care ne simțim. Inspirați de filmulețul de mai jos, pentru a reduce consumul, vă provocăm să vă întrebați dacă aveți nevoie de toate lucrurile din viața voastră, astfel veţi economisi bani pentru lucrurile cu adevărat necesare şi importante.

De cele mai multe ori devenim atât de atașați de bunurile noastre, de lucrurile pe care le-am adunat de-a lungul vremii, încât deseori acestea ajung să ne dețină. Câte lucruri aveți în șifonierul vostru sau în rafturile de la birou pe care știți că nu le-ați mai folosit de mult, și cu toate acestea nu renunțați la ele? Acesta este un exemplu de risipă de spațiu și bani. Sugestia noastră este să vă gândiți de două ori dacă aveți într-adevăr nevoie de un lucru și să vă întrebați dacă acea achiziție contribuie la fericirea voastră.

“Robber” – concept şi ilustraţie de @Lefko Witz a.k.a. Larissa Danilov.

Larissa Danilov este un artist ieşean care ne inspiră și care se descrie: „Am încercat să mă sui pe-un colț de bloc și-am căzut văzând că-i de hârtie. Măzgăleli și idei. Conceptual artist. Illustrator loading.”

Acesta este filmulețul TEDx pe care îl recomandăm și colecția specială de portofele slim Robber o găsiți aici.