coooveer2

Rembrandt Yourself

martie 10, 2016 by upsidedownro - Niciun comentariu

Povestea aceasta a pornit de la patru bannere publicitare serigrafiat cu autoportretul lui Rembrandt – Self-Portrait Leaning on a Stone Sill – ce au promovat expoziția “Scene Biblice” găzduită de Muzeul Vasile Pogor din Iași. Într-o scurtă vacanță în orașul Coroanei, am dat nas în nas cu afișul ce anunța expoziția de gravuri Rembrandt@Brașov de la Muzeul Casa Mureșenilor și, în acest fel, am adăugat încă patru bannere serigrafiate cu un alt autoportret – Self-Portrait Staring.

Episodul I

Ne-am adunat cu toții în micul nostru atelier din Iași și ne-am gândit: ce ar fi să facem o colecție prin care să demonstrăm că resursele existente sunt suficiente, iar industrializarea modei chiar nu este necesară! Am produs atât de multe materiale încât ne putem descurca cu ele încă 500 de ani de acum încolo.

Zis și făcut! Am conectat rotițele creative la mașina de cusut, am curățat, am măsurat, am tăiat, am croit, am cusut și a reieșit colecția de produse upcycled: Rembrandt Yourself. Procesul prin care facem asta l-am prezentat și în alte articole, dar, pentru curioși, acesta se numește “upcycling”. Luând cuvintele separat, UP-cycling, Recycling “UP” and not “Down”, înseamnă să transformi lucruri care își încheie ciclul de viață în mediul urban în produse noi și utile.

UD.00_18_29_09.Still001

De ce Rembrandt Yourself?

Majoritatea dintre noi suntem obișnuiți cu ideea de a deține un brand – în realitate, noi suntem brand-uri și, de multe ori, ne place să ne reinventăm.  Rembrandt Yourself este de fapt un îndemn la re-evaluarea alegerilor pe care le facem în viața de zi cu zi, tradus – Rebrand Yourself. Poți fi în trend chiar și atunci când adopți un stil responsabil – alege local, fii inspirat.

Cuvântul-cheie a acestei colecții este  “creativitate” și aceasta este pălăria magică din care scoatem neîncetat produse noi, fie că sunt creative, inovatoare sau care, pur și simplu, ne plac.
Din 26,63 mp banner stradal și 7,9 mp prelată de tir am realizat o colecție a căror vedete sunt: geanta Tube, geanta Box, borseta Metallic, plicul și coperta de carte. Creațiile au un design unic, înglobează principiul Bauhaus: ‘forma urmează funcția’, sunt impermeabile,  rezistente și cusute cu grijă.

UD.00_57_37_12.Still002

Episodul II

Și apoi ne-am întrebat: cum ar fi să facem  și un eveniment de lansare a colecției?
Nu multă lume știe că suntem o inițiativă ieșeană, că în spatele mașinilor de cusut suntem noi opt: Andreea, Diana, Olivia, Iuliana, Dona, Iulian, doamna Anișoara și Ofelia și că în atelier avem 397 de mosoare cu ață colorată.

Zis și făcut! Pe 11 martie, la ora 19:00, în Meru vă invităm să ne cunoștem, să vă povestim despre noi și despre noua noastră colecție – Rembrandt Yourself. Be there!

afis_rembrandt