Electric Castle

Project Client: BOILER EVENTS

ELECTRIC CASTLE FESTIVAL este un eveniment inedit gândit și conceput de BOILER EVENTS, pe domeniul Castelului Bánffy de la Bonţida. ELECTRIC CASTLE este primul festival din Romania care a mutat muzica electronică și concertele live pe scenele indoor sau în aer liber ale unui castel.

Festivalul Electric Castle se angajează să lase un impact pozitiv pe scena europeană de festivaluri de muzică. Astfel, din 2014, festivalul și-a schimbat sloganul în: BIGGER.STRONGER.BETTER . GREENER și reprezintă angajamentul pe termen lung de a reduce impactul negativ asupra mediului.

Project managerului festivalului Electric Castle, Vlad Sulea, povestește: “Am vrut foarte mult să putem face un merchandise de festival relevant pentru cei ce iubesc evenimentul şi am pornit de la ideea de a putea avea o bucăţică autentică din el. În felul ăsta upcycling-ul capătă o nouă valoare, pentru că materialul de advertising reutilizat se întoarce la cei pentru care a fost conceput în primul rând, însă după ce a fost încărcat de valoarea experienţelor trăite la eveniment.

Ideea a stagnat multe luni până când i-am descoperit pe cei de la Upside Down într-o expoziţie de obiecte recuperate la Bienala de Arhitectură Transilvania, în decembrie 2013, la Cluj. S-a pornit de la tipurile de genţi şi tiparele pentru material ale Upside Down, la care am făcut ajustări de funcţionalitate şi estetică şi, în final, au apărut gențile originale pentru Electric Castle.”

  • Rezultate: 4 tipuri de genți - Messenger bag LTD, Messenger Bag, Beach Bag, Tote Bag
  • Personalizare produs: pentru etichete am reutilizat brățări de la prima ediţie Electric Castle
  • Materiale folosite: bannere și mesh-uri stradale folosite în promovarea primei ediții a festivalului - Electric Castle 2013 & 2014