0741 337808
salut@upside-down.ro

Cum pot să vând produse Upside Down în magazinul meu?

Te rog să ne dai mai multe informații despre magazinul tău (localizare, specificul magazinului, brandurile cu care colaborezi, fotografii din magazin etc) la adresa de email salut@upside-down.ro. Iar noi vom reveni cu un răspuns.

Pot să vizitez atelierul Upside Down?

Ne bucură că eşti interesat/ă să vezi procesul de Upcycling din atelierul nostru. Primim vizite organizate, de minim 5 persoane. Dacă convingi 4 prieteni sau dacă îți convingi colegii și un profesor să te însoțească, anunță-ne din timp pe salut@upside-down.ro și îți confirmăm vizita. Programul de vizite este de la ora 8 la 16.

Mai are cineva un produs ca al meu?

Cu excepția portofelor slim, care sunt realizate din resturi de prelate de camion, fiecare produs Upside Down este unic. Materialele sunt croite manual și atent selectate de Roxana. Folosim bannere stradale de la diferite campanii (implementate pe o perioadă determinată), prelate vechi de la camion, camere de cauciuc de bicicletă și resturi de materiale textile (cupoane, fâșii).Orice produs are o poveste în spate și primește o denumire aparte.

De ce produsul meu prezintă zgârieturi sau decolorări?

Toate produsele Upside Down sunt fabricate din materiale recuperate de la ardere sau aruncare la groapa de gunoi. E vorba de bannerele stradale care, agățate pe clădiri, au fost bătute de ploaie și de vânt, de prelatele de camion care au străbătut distanțe mari protejând alte bunuri, de camerele de cauciuc de la biciclete care au plimbat oamenii prin orașe. Aceste materiale, în atelierul nostru, au primit o altă poveste, din care faci și tu parte – the incredible afterlife of waste.

Care este diferența între Recycling și Upcycling?

Reciclarea se împarte în două procese:
- Downcycling - implică transformarea articolelor uzate în materie primă pentru refabricare. Prin înlocuirea materialelor naturale cu resurse reciclate, resursele naturale și energia sunt conservate. Produsele rezultate sunt de o calitate inferioară.
- Upcycling - implică refolosirea efectivă a materialelor recuperate. Astfel se păstrează structura inițială a materialului și nu necesită energie sau timp suplimentar pentru folosire. Produsele finale au o valoare mai ridicată decât ceea ce a fost materialul inițial.

De ce folosiți materiale recuperate?

Am plecat de la ideea de a transforma materiale care își încheie ciclul de viață în ceva nou. Bannerele stradale și resturile de prelată sunt principala materie primă pe care o folosim. Aceste materiale, în mod normal, sunt aruncate la groapa de gunoi, sunt incinerate sau se uită într-un depozit. Noi le luăm și le transformăm în obiecte “urbane”, care transmit un mesaj cu privire la alegerile pe care le facem și resursele pe care le folosim.

Cât de rezistente sunt produsele Upside Down?

Materialele pe care le folosim sunt făcute să reziste la mediul extern, pe soare, vânt, ploaie, ninsoare: bannere stradale, materiale de prelată. Prin urmare produsele sunt rezistente și impermeabile. Acum poți să te bucuri și de ploaie și de ninsoare.

Ce este un banner?

Bannerul este un material plastic produs din doi compuși: poliester și vinil. Ceea ce oferă rezistență materialului este țesătura din poliester de tip matrice.
Frontlit banner-ul este cel mai utilizat în industria publicitară. Acest material poate fi alb (se utilizează în general pentru imprimare) sau colorat în masă de către producător.
Mesh-ul este la rândul său un tip de banner. Principala caracteristică a acestuia este împletitura rară care permite trecerea luminii și scade greutatea materialului. Acest lucru permite realizarea bannere-lor de dimensiuni mari și foarte mari.

Este posibil ca un produs Upside Down să fie murdar?

Nu. Toate materialele croite sunt curățate și dezinfectate cu o soluție profesională de curățare. Produsul poate arăta murdar pentru că materialul a fost pus pe o clădire pentru o perioadă mai lungă sau s-a “plimbat” pe un camion în mai multe călătorii. Datorită acestei soluții pe care o folosim, poți citi liniștit o carte într-o copertă Upside Down sau să îți pui lucrurile într-o geantă în timp ce mănânci un măr.

Ce fac dacă îmi murdăresc portofelul, husa sau geanta?

E ceva firesc să se murdărească, dar recomandăm totuși puțină atenție la produs și curățare regulată. Una dintre variante este să cureți produsul cu o radieră. Dacă pata persistă, ia o cârpă și cu puțin detergent (de haine sau universal) și curăță zona cu grijă. Acest lucru ar trebui să rezolve problema. Iar dacă descoperi tu o altă metodă, dă-ne de veste. Până atunci ai grijă de produsul tău unic!

De unde faceți rost de materiale (bannere, prelate, camere de cauciuc)?

Am găsit parteneri care cred în ceea ce facem și care vor să reducă cantitatea de deșeuri din gropile din România. Primim constant camere de biciclete de la Cityclete, bannere stradale de la Getica OOH și materiale de prelată de la RAM PROD Project.
Resturile de materiale de tip prelată și textil le achiziționăm la un preț redus de la diferite firme.

Pot să propun un model de produs?

Noi lucrăm în paralel și la partea de dezvoltare de produs. De aceea, am colaborat cu tineri creativi pentru noi modele de produs. Tipurile de produse sunt selectate de Andreea și Roxana, dar suntem deschiși la idei noi. Cu toate acestea, trebuie ținut cont că produsul trebuie să fie practic. Este una dintre condițiile de bază ale produselor noastre. Dă-ne un semn pe salut@upside-down.ro.

De ce nu am primit o confirmare a comenzii?

Dacă nu ai primit nici un email de confirmare, te rog să verifici adresa de email pe care ai notat-o sau verifică în SPAM. Dacă totul a fost completat corect și nici mail-ul de la noi nu s-a “rătăcit”, te rog să ne scrii pe salut@upside-down.ro sau sună-ne direct la 0731 235697.

Ce înseamnă să fii Upside Down-er?

Te-ai întrebat vreodată ce poți face dintr-un material considerat a fi un deșeu? Atunci ești mai aproape de a gândi cu “susul în jos”, de a încerca să vezi lucrurile dintr-o altă perspectivă.
Upside Down is a new way of thinking.